Računalnik je nazaj

25/11/2010 ob 00:08

Po enem tednu brez računalnika se počutim kot bi prišla iz celomesečnega dopusta, s počitnic. Mu je bilo potrebno zamenjati disk in enoto za CD. Čas je mineval počasneje, ustvarila sem veliko več kot ko imam na razpolago računalnik. Posvečala sem se tudi stvarem v kuhinji, tako sem iz ogromnega, ampak res ogromnega šopa peteršilja lepo v miru, brez naglice, ker ni bilo mojega ljubega računalnika ki me vedno k sebi vleče, trgala listke za v zmrzovalno skrinjo. Vsa stebla pa sem zmlela, jih dala na majhne kupčke na pladenj in zamrznila, da sem dobila lušne bunkice ki bodo prav tako služile za začimbo jedem. Običajno se ne posvečam toliko kuhinjskim opravilom, to si razlagam s tem, da sem se že kot majhna preveč po kuhinji motala, me je vse zanimalo, tako da sem že zelo hitro znala vse pripravit in s tem je kuhinja izgubila svoj čar. Sem bila pa s svojim peteršiljnim delom zelo zadovoljna. Nekaj pomirjujočega je v celournem trganju lističev ko se ti nikamor ne mudi in se res posvetiš samo temu. Ker sem se v kuhinji tako prijetno počutila, je verjetno botrovalo temu da sem imela še eno seanso ko sem ustvarjala mini bananine palačinke. Narediš maso za palačinke, se pravi moka, jajce, pol mleka – pol vode, namesto sladkorja sem dodala žlico medu in v to maso primešala še eno speštano banano. In potem sem, namesto da bi prekrila celo površino ponve, maso v vročo ponev dajala z žlico, da so nastale namesto ene velike štiri majčkene palačinkice. So bile zelo dobre in to da sem jih sama izumila me je tudi s takšnim zadovoljštvom navdalo, da zgleda da sem po duši gospodinja. Pa če je slučajno že kdo drug ta recept izumil naj mi prosim ne kvari veselja s tem da bi mi to povedal. Tako lepo je ko se ti zdi da si sam kaj pogruntal. Tako da, ja, obdobje brez računalnika je obdobje zena, prisotnosti v tukaj in zdaj, v bistvu sem se brez računalnika počutila kot v času osnovne šole – brezskrbno in umirjeno. Samo sem pa vseeno tako zelo vesela da je računalnik nazaj. Zdaj tudi slikice lahko iz analognega sveta oživijo v digitalnem. Ne vem… epiloga ne bo, da se tega ne bo opazilo so pa tu drsajoči pingvini, ki so cel teden komaj čakali da jih spravim na računalnik.

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Računalnik je nazaj”

 1. maja maja pravi:

  Kako simpatični pingvini! V zvezi s kuhinjo – nikoli nisem pomislila, da bi lahko bil za zmanjšano vnemo kriv računalnik, ampak zdaj, ko si omenila, se mi zdi, da bi znalo to držati tudi zame. Že celo večnost se nisem lotila priprave česa zares konkretnega – delno najbrž tudi zato, ker 5 min po tistem, ko obrnem ključ, prititisnem magični gumb, ki odpre okno v svet… A te palačinke delaš tanke, ali mini “šmorne”?

 2. natasanasa natasanasa pravi:

  Ja, res, pravijo, da nas je računalnik zasvojil, samo ne vem če gre tu za zasvojenost, jaz temu pravim bolj radovednost. Ker računalnik z internetom ni nikoli ena sama stvar, prek interneta si v stiku z neskončnim številom zanimivih stvari in to je potem tisto kar te privlači. Am, čeprav pravijo pa tudi, da zasvojenec vedno najde izgovor za svojo zasvojenost. :)
  Te palačinkice so bile tanke, so bile kot malo debelejše palačinke. Površine pa za dve žlici, ker so se toliko razlezle. Pa nobene marmelade jim ni potrebno dodajat, ker jim že sama banana doda prijetno svežino.

 3. TH pravi:

  Damn, bi morala tole zjutraj prebrati, sem le navadne palačinke naredila, doma pa 3 banane, ki morajo čim prej v želodec. :) Bom poskusila naslednji vikend.

 4. natasanasa natasanasa pravi:

  Držim pesti da bodo banane zdržale. :P

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !