Projekt 365 :: teden 8 :: črno-bela fotografija

21/04/2011 ob 17:57


50/365


50a/365


51/365


52/365


53/365


54/365


54a/365


55/365


56/365


56a/365


56b/365


56c/365 :: salezijanska cerkev Marije Pomočnice ob Dolenjski cesti v Ljubljani


56d/365 :: ista cerkev

 • Share/Bookmark
 

10 komentarjev na “Projekt 365 :: teden 8 :: črno-bela fotografija”

 1. NordStar pravi:

  Zelo prijetno za pogledat. Bi rekel bolj belo/črna fotografija :D

 2. natasanasa natasanasa pravi:

  Tenkju! In imaš prav, bela je kraljica, črna je samo pomočnica. :)

 3. NordStar pravi:

  Danes sem slučajno nabasal na tvoj blog in mi je zelo všeč. Tudi sam rad fotografiram in sem “neke sorte” oblikovalec. Na začetku tvojega načrta 365… si pozvala, da se pridružimo. Kako konkretno si to mislila?

 4. natasanasa natasanasa pravi:

  Me veseli, da ti je všeč in me veseli, da se nameravaš pridružiti pri 365. :) Konkretno sem to mislila tako, da greš na Flickr (http://www.flickr.com/), si tam ustvariš račun, se pridružiš skupini Slovenia project 365 (http://www.flickr.com/groups/slo365/) in potem vsak dan tja prilimaš eno fotografijo, ki se nanaša na tedensko temo (trenutna tema je: steklo). Konec tedna, ko imaš vseh sedem fotografij pa te fotografije objaviš tudi na blogu. Če bloga nimaš, ta korak izpustiš. Da se fotografije nalagajo na Flickr in ne direktno na blog je pa dobro zato, ker se na blogu prostor s fotografijami hitro zasede, če so na Flickrju se pa potem samo povezava do njih na blogu naredi, poleg tega pa je na Flickrju priročno tudi to, da se v skupini objavljajo fotografije in so tako vse na enem mestu in hitro vidne, pa še teme se tam objavljajo. Če sem še kaj pozabila pa le vprašaj.

 5. NordStar pravi:

  Hvala za prijazen odgovor. Uh, je kar naporno vsak dan to početi, ampak te pa stimulira k ustvarjalnosti. Vsekakor bom prečekiral tale Flickr. Te spremljam… ;-)

 6. natasanasa natasanasa pravi:

  Ja, stimulira k ustvarjalnosti in uči ne preveč komplicirat s fotografijami. :) Saj lahko pa tudi po eno fotko na temo tedna narediš, oz. kakšno drugačno nianso pravil zase ustvariš. Glavno da se fotka in da je moč videti kaj je kdo drug ustvaril. To je vedno zanimivo in inspiritativno. Če se pridružiš, pa tudi če samo delno, si vsekakor dobrodošel. :)

 7. NordStar pravi:

  Sem preveril Flickr. Za prijavo se vsiljuje Yahoo, ki mi ponuja nov e-naslov. Ne vem, s tem Yahoojem nisem prijatelj. Vsilil mi je že tiste zoprne vrstice na ekranu… e-naslovov pa imam tudi že polno kapo. Je že preveč zmešnjave. Jaz se fotografsko udejstvujem na najbolj preprostem foto portalu http://www.foto-arena.net kjer objavljajo tako popolni amaterji začetniki, kot kar resni foto norci. Pa debate so bolj prijateljske, nekako družabno omrežje skoraj. Mnogim je izpod časti biti v tej družbi, meni ne. Mnogi objavljajo iste fotke tudi na ostalih dveh slovenskih portalih, le da je tam večja zavist. Vsi so najboljši ;-) in potem je težko pohvaliti dobro fotko konkurenta.

 8. natasanasa natasanasa pravi:

  Iz istega razloga kot si ti zadovoljen na foto-areni sem jaz na Flickrju. Ker je tudi na Flickrju takšno prijateljsko vzdušje in ker ljudje tam vidijo in omenjajo tisto, kar je vredno pohvalit in se ne spuščajo v to, kaj se komu zdi da bi bilo potrebno pri fotki “popravit”. Foto-arena se mi zdi simpatična, samo sem sama tam imela probleme z nalaganjem fotk, tako da sem potem opustila udejstvovanje. :)

 9. NordStar pravi:

  Ja, to je res fino, če se na netu lahko štekaš. Ker je to precej redka stvar in se hitro najde “špetir”.
  Pri foto portalih pa je meni pomembno, da mi ljudje povejo, kaj jih moti in kako bi oni to spremenili. Jaz kot avtor morda ne vidim napak. Če te samo hvalijo, potem sigurno nekaj ne štima. Tukaj se pa midva malo razlikujeva :) živela drugačnost.
  Na FA je omejitev teže fotke 300 Kb in ne sme biti daljša od 1200 pix po stranici. Itak vsako fotko pedenamo v programih, pa jo mimogrede še pomanjšamo in shujšamo.
  Fotke na Flickrju lahko vidim, ne morem pa komentirati. Sem se želel še enkrat registrirati, pa me je spet minilo, ker je Yahoo čisto preveč vsiljiv. Hoče se mi uturit v FB profil, oziroma mi nadomestiti Gmail profil. Jao a nista dovolj že ta dva špijuna. Itak vejo vse, kaj počnem u lajfu. Eh sem se ragovoril… Kako ti je ime na Flickerju? Da vidim, kako ti komentirajo tvoja dela.
  Lp NS

 10. natasanasa natasanasa pravi:

  Hehe, tale yahoo ti pa res ni ljub. Na Flickrju sem natasa10.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !